maanantai 5. tammikuuta 2015

Jumppaa ja hankitreeniä

Moi! Willerillä oli perjantaina kengitys ja saatiin nyt vihdoin hokit alle! Lievää jäykkyyttä on herralla etenkin vasempaan suuntaan. Johtuu siitä ettei olla kunnolla päästy menemään, kun kengittäjää ei olla saatu aikuisempaan, kun nyt vasta viime viikon perjantaina. Ei pieni jäykkyys meitä haittaa! Kyllä iso mies vielä tästä vertyy.

Maanantain tuuppailua

Sunnuntaina oli Nooran valmennus. Valmennus meni ihan hyvin. Lukuun ottamatta pieniä testailuja peruutuksissa. Kokeilin myös kannuksia Willerillä. Kenttä oli sen verran huonossa kunnossa, että oltiin vain kentän toisessa päädyssä. Alkuun tein itsenäisesti alkuverkkaa ja Noora pyysi kaikki kentän toiseen päätyyn. Siellä ruvettiin tekemään pysäytyksiä pääty-ympyrällä joka kirjaimen kohdalle. Lisäksi otimme myös ravisiirtymiset ja peruutukset Nooran kohdalle. Sitten lisäilimme voltteja, harjoittelimme hevosen taivuttamista ja lopuksi harjoittelimme laukannostoja. Laukat meni hyvin, mutta Willer on sen verran jäykempi vasempaan ettei meinannut nostaa vasenta laukkaa ollenkaan. Willerille muutenkin vasenpuoli on hankalempi, kun oikeapuoli. Sain nostettua vasemman laukan ja sitten vielä laukkasin oikeaan suuntaan, että W:lle jäisi hyvä mieli. Lopuksi tein loppuverkkaa itsenäisesti ennen, kun Noora antoi luvan lopettaa. Menin valmennuksen jälkeen vielä Pietun kentällä ja herra toimi todella kivasti! Oli ihanaa ratsastaa kentällä jonka täyskuu valaisi eikä tarvinnut pimeässä ratsastaa. Pakkanen kihelmöi poskilla ja hengitys höyrysi.
 


Maanantaina menin Willerillä kentällä. W oli niin tasainen ratsastaa! Ei me mitään erikoisempia tehty. Ravailtiin ja laukattiin pääty-ympyrällä, kokorataleikkaa yms. Pari pysähdystä ja jumppailtiin vasempaa puolta. Lopuksi mentiin pellolle hankitreeniä tekemään ja sen jälkeen käveltiin vähän maastossa. Willer nauttii ihan kympillä, kun ollaan taas päästy treenaamaan ja nauttimaan toisistamme treeneissä. Huomenna ajattelin tehdä Willerin kanssa hankitreeniä. Pakko päästä mahdollisimman nopeasti Joensuuhun Ratsutarvikkeeseen, koska haluun paremmat ohjat. Nykyiset on niin kuluneet. Niissä ei ole enää mitään pitoja niin ne ohjat löystyy koko ajan ratsastaessa.

Odotan sitä, että kenttä tulisi parempaan kuntoon. Päästäisiin treenaa esteitä ja Kata pitäisi meille estetunteja. Myös odotan sitä, että milloin Eve tulisi pitää kouluvalmennuksia. Eiköhän Eve tule kohta. Ainakin luulisin niin. Onneksemme Noora on pitämässä valmennuksia joka sunnuntai. Suunnittelin lähteä hiihtolomalla jonnekin valmennusleirille. Myös Savonlinnassa pitäisi keretä käymään maneesilla.
 


MITEN TE JUMPPAILETTE HEVOSIANNE?

1 kommentti:

•Ethän kommentoi mitään ilkeää mikä ei edes liity blogiin. Ei siitä tule kenellekkään hyvää mieltä!