lauantai 31. tammikuuta 2015

Muutto Savonlinnaan

Moi! Otsikosta voikin jo päätellä, että mihin päätökseen päädyin viiime postauksen pohdinnoissa. Willer muutti eilen Savonlinnaan Sarin tallille. Lastauksessa Willer osoitti vähän mieltään, mutta loppujen lopuksi saatiin hevonen lastattua traileriin. Matka sujui hyvin ja perillä Willer kotiutui nopeasti. Illalla vielä kävelytin Willeriä maneesissa ja annoin Willerin tutkia uutta kotiympäristöään. Willerille maneesi on uusi asia ja ei oikein ymmärtänyt peilissä olevaa mustaa hevosta, joka ei hirnunut hänelle takaisin. Siinä olikin vasta ihmettelemista! Olo on jotenkin helpottunut, kun sain siirrettyä Willerin Savonlinnaan. Nyt voi vain toivoa, että Marilla ja Willerillä rupeaisi sujumaan yhteistyö. Kaikki ajallaan! Willerin jalka on kunnossa joten Mari alkaa nyt pikku hiljaa työstämään Willeriä. 

''Olen suuri, vaarallinen ja hirmuisen pelottava!!''
Tässä onkin pari kuvaa ensimmäisestä kerrasta, kun Mari ratsastaa Willerillä. Yhteistyö ei oikein sujunut niin kuin suunnittelimme, mutta se on vain Willerin omaa pientä testailua alkuun. Willerillä oli vielä tuolloin suussaan hammaspiikit, koska eläinlääkäri jolla on raspauskone oli lomalla. Eikä sen takia saatu hampaita raspattua, kun vasta tällä viikolla. Se oli myös osana syytä, että miksi hevonen oli vähän ei niin yhteistyöhaluinen. Vasenlaukka oli todella hankala ja vasenpuoli oli muutenki jäykempi, eikä Willer taipunut kunnolla. Loppujen lopuksi Mari sai nostettua vasemmanlaukan! On ihanaa nähdä ihminen, joka jaksaa yrittää tämän kaverin kanssa vaikka Willer on uusille tuttavuuksille aika hankala. Siksi päätinkin tuoda Willerin tänne Savonlinnaan Sarin tallille Marille ratsutettavaksi. Uskon, että se yhteistyö alkaa vielä pelittämään heidän kesken. Vaikka Willer osoitti mieltään Marille niin Mari sai Willerin kulkemaan todella hienosti. 


 Mari ratsastaa tänään Willerillä. Willer on varmasti ratsastaessa todella virtaisa, koska siitä onkin noin kaksi viikkoa, kun olen viimeksi ratsastanut Willerillä. Willer on joutunut tyytymään tylsiin kävelylenkkeihin jalkansa takia. Innolla kuin myös kiinnostuneena odotan tämän päivän ratsastusta. Ehkä Willer menee tänään vähän paremmin, kuin viimeksi Marilla, koska Willerillä ei pitäisi ainakaan puuttua eteenpäin pyrkimystä eikä hampaissakaan ole enään piikkejä. Riippuu toki, että miten Willer taas kokeilee Maria. Saattaa se niinkin olla ettei Willer kokeile Maria. En osaa tähän veikata yhtään mitään. Riippuu ihan hevosesta. 

Eniten tässä harmittaa ehkä se, että joudun jättämään Willerin Savonlinnaan. Onneksi en itse kuitenkaan jää tauolle vaan ratsastan nyt enemmän Pietua ja voin keskittyä Pietun kunnon kohotukseen. Yhteistyö Pietun kanssa on alkanut sujumaan todella kivasti, vaikka Pietu onkin kuuma ja herkkä hevonen. Ratsastin Pietun viimeksi torstaina. Suokkiruuna oli vähän virtaisa, koska kukaan ei ollut liikuttanut Pietua vielä tällä viikolla kertaakaan ennen torstaita. Vaikka alussa Pietu oli vähän enemmän virtaisa mitä yleensä niin silti hevonen kulki todella kivasti alla. Pääosin olin vain pääty-ympyrällä. Pienennin ympyrää ja sitten taas suurennin, tein pohkeenväistöä ja pieniä voltteja. Tein myös vasta-asetusta ja paljon käynti- ja ravisiirtymisiä. Nostin myös pari kertaa laukan pysähdyksestä. Koitin saada hevosta koottua paremmin alle ja saada lisää notkeutta hevoseen. En pitkään siinä kentällä mennyt. Pääasia, että sain hevoselta suurimmat virrat pois ja lopuksi mentiin maastoon. Maastossa menimmekin reipasta käyntiä, ravattiin ja laukattiin ylämäet. Pietu todellakin nautti maastossa käymisestä! Ylämäet tekee hyvää Pietulle, koska olisi tarkoitus saada lisää voimaa ja lihaksia takajalkoihin. Lupasin Pietun omistajalle, että ratsastan Pietulla ainakin maanantaina, keskiviikkona ja torstaina. Huomenna ehkä menen Even valmennukseen Pietulla jos vaan pääsen huomenna tallille.

MARIN BLOGIIN PÄÄSET TÄSTÄ

Mari kertoilee blogissaan omasta elämästään hevostensa Geinan ja Caritanon parissa. Willerkin saattaa esiintyä blogissa, kunhan Mari pääsee työstämään hevosta. Käykää katsomassa ja seurailkaa tätä ihanaa blogia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Ethän kommentoi mitään ilkeää mikä ei edes liity blogiin. Ei siitä tule kenellekkään hyvää mieltä!